Webb & Lashbrook / General Contractors

High Park House II

This expansion of this detached High Park home answered the spatial challenge of a growing family and the desire to visually connect the interior, particularly the kitchen, with the back yard.

Designed by PLANT Architect, the renovation enlarges the home through a dark cedar-clad cantilevered extension at grade (containing office and stair), upon which a blonde clear cedar box at the second storey adds a new bathroom and an intimate deck off the master bedroom. The expansion involved construction of a steel frame to laterally support the back of the house, the installation of two different kinds of radiant in-floor heating, and incorporation of refined finish materials, including custom copper trim details on the exterior, high-quality Loewen and Bauhaus windows throughout, and Caesarstone® bathroom counters.

The project is characterized by an architectural language of extremely precise millwork, carefully resolved functional details, and a playful palette of coloured and traditional wood stains.

< Back to Project Gallery